söndag 8 maj 2011

Nässelpesto

Läste i Allt om Trädgård ett recept på nässelpesto och eftersom det är
bästa nässelsäsongen just nu och pesto alltid är gott så varför inte pröva?
Jag kan bara säga att det var helt underbart gott och enkelt. Just idag serverades den till pasta men 
fungerar alldeles ypperligt på en bit gott bröd.
NÄSSELPESTO:
Plocka 2 liter nässlor - förväll i 5 minuter. 
Häll bort vattnet ( eller spara till gödning- späd 1 dl med 1 l vatten)
Finhacka 1,5 dl oskalad sötmandel
Riv 3 dl parmesan
Mixa nässlorna och låt svalna.
Rör om allt till en grön massa
och krydda med salt, peppar och 1-3 hackade vitlöksklyftor.
Blanda och rör ner 1,5 dl rapsolja.
Voilá!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar