måndag 20 juni 2011

Getingbo i ventilationen

 
 

S. bestämmer sig för att äntligen sätta fast ventilationsgaller på utsidan av fasaden mot norr.
Hålet har gapat tomt nu ett bra tag - antagligen sedan huset byggdes. =) Men nu vill vi mussäkra även där. Upp på stegen och ner i fart igen, stungen av en geting. Ett nytt försök slutar på samma sätt fast utan sting men med fler getingar i nacken. Det är bara att inse att de små raringarna troligen har ett bo där. Så vi försöker angripa "fienden" från insidan - med en fil i ena handen och en tröja för att täcka hålet så lyckas han peta loss boet men det ligger fint kvar i trumman och getingarna är galna.
Goda råd är dyra. Hmmmm, min hårblås löser problemet, vi blåser ut både bon och getingar så länge att vi lyckas få på locket inifrån. 
Jag försöker locka bort getingarna med lite honung - det lockar tyvärr bara ett antal humlor. Getingarna surrar ff runt ventilationsöppningen. Jag förstår att de är upprörda för vi har lyckats blåsa bort deras små avkommor som ligger i sin kaka och väntar på att kläckas. Se filmen ovan.
I går när S. inspekterar så surrar de ff runt, de finns en liten rest av fästet kvar i trumman som de försöker bygga vidare på.

2 kommentarer:

  1. Mysiga eller hur?Det är mer spännande på landet än man tror. =) De är ju bara små getingbarn ändå.

    SvaraRadera