tisdag 19 juli 2011

Dagens lunch - nyplockad Amadinepotatis med mynta

Absolut jätteenkelt och jättegott!
Plocka upp din potatis och tvätta av den lite innan den åker direkt i kastrullen. Koka tills färdig. Häll bort vattnet och fyll på med färsk äppelmynta och låt dra i 10 minuter.
Serveras med god olivolja och flingsalt.

3 kommentarer:

  1. Färskpotatis är en delikatess. Så gott !
    / Annika

    SvaraRadera
  2. Mmm, helt underbart. Tyvärr var min favorit Asparagus slut innan jag kommit så långt som till att bestämma om det fanns utrymme för potatis eller inte. Sätter du också potatis? Vad har du isf för favoriter?

    SvaraRadera
  3. Provade att sätta potatis förra året. Eftersom det bara var ett prov blev skörden liten och det blir först nästa år vi tänker göra en större satsning på potatis-, grönsaksodling.
    Så jag köper ekologisk odlad potatis från bönderna i regionen. På torghandeln finns de att köpa och där får man både råd, tips och recept av de kunniga försäljare. Om jag säger vad jag tänker laga till tar de fram den rätta sorten, mjölig, fast, etc. Mycket givande och roligt att handla på det sättet.
    Vad de heter? Linda och Selma bl.a.
    / Annika

    SvaraRadera