söndag 17 juli 2011

Jättesquash

Medan vi vänt ryggen till några dagar så har squashen passat på och växt till rejält. Jag var sen med att så men jag tror ändå att vi kommer att få så det räcker för denna sommaren. Squashen är ju så otroligt tacksam att odla, gror snabbt och lätt och växer så det knakar.

3 kommentarer:

  1. Vilken härlig skörd ! Här benämner vi squash Zucchini. Vad gör ni med the green squash?
    Säkert några mycket goda maträtter !? / Annika

    SvaraRadera
  2. Här heter den både squash och zucchini....=) tar det som ligger närmast. Ja, det är frågan vad vi gör med den..... Julia gjorde en god squashsoppa häromdagen och i förrgår fick den ramla ner i en pasta tillsammans med tomater och mozzarella. Har egentligen inte riktigt några bra idéer kring grönsaken. =) Jag brukar använda den i sån här vad heter det....? Grönsaker som fräses och kokas ihop med en tomatsås? Eller grilla? Har du några bra tips?

    SvaraRadera
  3. Varierar zucchini med potatis, spagetti/pasta, på toast, fyllda, i sallad, lasagne, gratäng-gratin m.m. och soppa naturligtvis. Göttigötti.
    Kram Annika

    SvaraRadera