söndag 1 april 2012

Biodlarförberedelser

Lördagen innehöll ett besök i Munka Ljungby för att kolla in biodlarutrustning. Det finns som i alla branscher precis hur mycket som helst som man behöver och det kostar också precis hur mycket som helst. I alla fall är slungor väldigt dyra. Di gamle säger att man inte behöver någon utrustning och så kanske det är men jag tänker inte ta risken att bli mer stungen än nödvändigt. 
Skälderhusjackan ovan känns så där lagom UFO, den kombinerades med ett par byxor, handskar, borste och rökpuff.
S. har också valt ut vilka färger han (läs jag) ska måla kuporna i. Vi ska försöka hämta hem dom under veckan så att vi kan fixa dom färdiga under påsken.
 

3 kommentarer:

  1. Om jag såg rätt så använde Stig Svensson inga handskar och när jag tänker vidare på biodling får jag bara fram en bild på en dolande människa som bär en stor hatt med nät för ansiktet och inget mer i en stor trädgård med enstaka bikupor uppställda lite här och där. Bilden ovan ger mig vibbar av månen. Det är nog för att jackan (säkert nödvändig) liknar en rymdklädsel och att det personen håller i handen faktiskt ser ut som en minimånraket. Det var bara en bisak ;) Nu kommer jag till allvarligare saker. Ang. bistick. Jag känner en kille i Nya Zeeland som fick borrelia och lät sig stickas av bin istället för att ta en antibiotikakur. Han menar att naturen bjuder på det bästa mediciner och lösningar. Jag instämmer med honom.
    Nu hejar jag på er och biodlingen! Spännande.
    A Lemonhill

    SvaraRadera
  2. Nej, alla gubbar säger att man inte behöver skyddsutrustning. =) Man kan ju odla fram snälla bin men ex vis på hösten kan de vara lite stingsligare. Hur som helst så ogiööar jag bistick starkt så jag väljer allt på, åtminstone till att börja med. När man blir tryggare så kanske man tar lite lättare på det. När det gäller bistick så blir man tydligen immun mot reaktioner om man utsätts för det lite i taget. Tror också att jag hört nåt annat om det men minns inte just nu..... =) Jag som bara sympatigår kursen planerar just nu för en sådär 400 samhällen. ;) /C

    SvaraRadera
  3. :) Ja där ser man vad sympatin kan ställa till med ! Eftersom allt är möjligt och allt börjar med 1 tanke kan det säkert bli synligt som 400 samhällen om du inte ändrar tanken till 2 samhällen ;)))))
    A Lemonhill

    SvaraRadera