söndag 22 april 2012

Rosmarin, ängssyra och lite sådd

 Rosmarinen fick hitta sin plats i odlingslådan igår. Likaså ängssyran som jag köpt på COOP och håller tummarna för att den också går att plantera ut.
 Några frön hamnade också i jorden, bl a kål Moutarde Rouge,  en kålsort  med mycket mörkt svartbruna blad som kontrast mot de gröna stjälkarna. En ny sort för mig. Bladen ska vara goda och kryddiga att använda i sallader. En påse kamomillfrö såddes också. Jag brukar inte lyckas med den trots att det står att den ska gå i de flesta jordar. Tror ändå att lite magrare är mer rätt.

 På COOP fanns också dessa gourmettomater som genast införskaffades som en härlig vårlyx. De hittade väg ner i pannan till en

......våromelett. Där också ängssyran fick rum tillsammans med vårlök, ingefära, vitlök, squash och lite annat smått och gott som kök hade att erbjuda. Mmmmmm!
Till denna omelett som avnjöts utomhus avnjöt vi....
grillad och marinerad graffitiaubergine. Härligt och vårfräscht med grön mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar