torsdag 3 maj 2012

Bihämtning 1/5

 
 Vi var lovade att få hämta våra bin under helgen men den led mot sitt slut och vi hade inte hört av vår bigubbe så S. ringde för att kolla hur det gick. Tydligen gick det för vi fick genast på studs åka iväg och hämta dom. Man kan ju tycka att en dag eller vecka hit och dit inte spelar någon roll men precis i dagarna slog körsbärsträdet ut och det står bara några dagar. Sedan kommer maskrosen, rapsen och äppelträden i ett slag och då gäller det att vara med.
Knappa tre timmars bilkörning till Småland, en timme för att lasta över dom i den nya lådan och lugna dom nog för att kunna stänga till kuporna, lasta och köra hem igen.
Klockan två på natten var vi hemma igen och i mörkret och ficklampans och månens sken lastade vi ur dom och satte på en extra låda.
Samhällena var starka och behöver byggas ut. På lördag tänker vi gå ner och och plocka om ramarna så att vi får samhället i den övre lådan som det ska vara och för att de inte ska behöva gå så långt för att lägga in nektar och pollen och mata sina yngel.
Bina var lite ilskna på kvällen när vi hämtade dom men vi hoppas att det bara var lite foderbrist annars måste vi byta drottning i samhällena. Buckfast-bin ska vara snälla men det är drottningen som slår an tonen så vi får hoppas att våra är av den kelsjuka sorten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar