söndag 14 augusti 2011

Gröna drinkar

Bilden lånad från http://passionforhealth.se och även receptet på Ananassmoothie längre ner.



Allt om Trädgård har vuxit till att bli en för det mesta riktigt bra och inspirerande trädgårdstidning när man har tröttnat på vackra bilder och vill ha lite fördjupning och nya vyer.
I senaste numret skriver Lena Israelsson om Nils Tillberg, maskprofessorn, som har börjat ett liv med gröna drinkar. Han drabbades av diabetes och kärlkramp och medicinerade varje dag. Men så bestämde han sig för att lägga om kosten. Bort med socker och snabba kolhydrater och in med två gröna drinkar om dagen. Han mår mycket bättre och har kunnat minska sitt medicinintag.

Ta det du har och kör i mixern, allt från grön sallad och persilja till blast från morot och rödbeta, tillsammans med frukt eller bär. Har du ingen trädgård kan du gå ut i naturen och ta vara på nässlorna, svinmållan och maskrosbladen. Fyll på med vatten så att drinken blir lagom tjockoch drick så färsk som möjligt. Två drinkar om dagen är perfekt , då får du i dig alla vitaminer och mineraler din kropp behöver.

Drinken på bilden ovan lånar jag receptet från Passion for health:
2-3 glas
-1 ananas
-en näve grönt, exempelvis ruccola (suveränt!), spenat, solrosskott, groddar, nässlor, maskrosblad eller annat färskt!
-½-1 avocado
-½ pressad lime
-en nypa cayenne
Skala ananasen och dela den i mindre bitar (ta bort mittenstocken om den inte är ordentligt mjuk). Mixa ananasen med det gröna och lime juicen (ibland får man tillsätta lite vatten för att få ”bra flyt”). Gröp ur avocadon och lägg i och mixa tills allt blandats ordentligt.
Häll upp i glas och njut!

Kål med mynta  ca 4 glas (Allt om trädgård)
4-5 grönkåls- eller svartkålsblad
2 äpplen
2 bananer
Blad från ett par myntakvistar
4 dl vatten
(spetsa med vodka om du vill ha en drink för soffan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar