söndag 18 mars 2012

Garden shed och litet diverseskjul

 Så här ser planen ut. Vi har gjort gården färdig i så motto att den är anlagd. Det som saknas är lite blomlådor som ska snickras och placeras längst väggarna som på bilden. Nu går vi vidare till att mura vårt lilla shed och snickra vårt lilla skjul som båda kommer att göra gården i princip färdig.
Tanken är att så småningom kunna bygga ytterligare ett litet hus som ska rama in gården till ett "trelängat" hus.

 Karins fina teckningar hjälper oss att hålla bilden vid liv av det som vi vill skapa.

I samband med att husen byggs så flyttar vi staket, bygger nytt staket och förlänger planket mot grannen samt anlägger köksträdgården. Växthuset får komma ett annat år, allt hinns inte med på en gång. 



S. lånade en grävmaskin från Perssons och lyckades plocka upp en stor björkrot som stått bakom grunden och bekymrat oss en del. Sedan grävdes jorden bort bakom grunden för att vi ska fylla med bärlager och ev. lägga plattor så att det blir lite enklare att hålla snyggt där. Det blir en perfekt förvaring för snöskyfflar och diverse annat man vill gömma. Planket ska förlängas förbi förrådet och ner förbi....
 
 den oaptitliga kullen med jord som ligger på grannens tomt. S. blev tvungen att gräva ur kullen och skyffla undan jord som legat på vår tomt så att vi kommer åt att bygga planket.
Lite skrot hittade vi förstås. Det verkar vara det bästa sättet att göra sig av med allt möjligt - att täcka det med jord. Usch.

 
Gamla plintar och stolpar till vårt nuvarande staket fick gå till sopstationen. Det staketet tänker vi flytta ut på ängen/fruktlunden mot grannen bara för att få en liten gräns på en del av tomten. Just nu sitter där rostig ståltråd med taggar som djuren lätt kan skada sig på.

 En del växter, såna som man vill ska leva gör det inte. Andra som man inte bryr sig om överlever allt. Denna pion tillsammans med några kärleksört har legat uppgrävda, förvarade ovan jord hela förra sommaren. Och i år skjuter båda skott. Då är det väl meningen att de ska leva så de får komma ner i jord i en kruka så länge.
 Vårt lilla äppelträd, av okänd sort som gav mycket frukt i fjol och väldigt god dessutom, kan inte stå kvar på sin plats så det är en ren chansning vi tar när vi nu gräver upp det och flyttar det längst ner på tomten.
 Kanske får vi ett globetrotterträd som tycker det var kul att komma ut lite och gärna gör det igen till hösten....
men så länge får det stå längst nere vid flädern. Jag håller tummarna för blommor och äpplen i år också.

2 kommentarer:

  1. Without a shed to store and organize, these tools would otherwise be scattered around the yard and left to the elements.

    SvaraRadera
  2. Yes, that´s true. And the tools have really not liked the winter. But soon we will get them inside and can organize everything and it would look much nicer in the garden.

    SvaraRadera