söndag 4 mars 2012

Vårmässan i Malmö

 Massor av härligt inspirerande montrar och matnyttiga saker mötte oss på vårmässan i Malmö.
Det första vi sprang på var en inspirationsmonter med bidrag från alla trädgårsutställarna. Dessa fina röda pallkragar modell mindre föll mig genast i smaken. Fina att ha var som helst, balkongen fungerar lika bra som kolonilotten, i trädgårdslandet eller var helst man vill odla litet, vackert och smidigt. Staketet i bakgrunden är bara ett vill-ha. Återkommer till det.
Många blommor av samma sort i rostiga plåtlådor ger fin masseffekt. Blandade färger och former på bladen skapar liv och spänning.
roligaste tapetbutiken i Malmö och kanske t o m i södra Sverige visade roliga tapeter och inredningsdetaljer. Vi behöver fler rum i huset inser jag, så att vi kan få utrymme för en massa roliga saker.


 Fin trädgårdsdivan - smäcker och läcker.
 Gigantiskt, stor eldkorg i snygg design.
 En bli-glad-monter. Vårens hetaste mildgröna färg som hos en del kallas lindblomsgrön tillsammans med rödlök och rödbruna böcker i en salig, ordnad röra. Härlig.


 Det fanns en hel del trädprydnader, de flesta ganska fula och tråkiga. Dessa var lite roliga och snyggt exponerade.
 Ett företag från Mölnlycke som jag tyvärr tappat bort namnet på hade härliga pilarrangemang (bilden) men också snygga vindspel och växtstöd. Tog tyvärr bara kontanter som vi hade för lite av. Annars hade jag gärna investerat i ett eller två snygga växtstöd.
 Medelhavet med influenser av Nordafrika, Marocco fanns det lite överallt. Eller som här, en blandning av nordiskt och Medelhav.
 Vi i Villa hade en av de roligaste montrarna där besökarna fick möjlighet till egen aktivitet. 
Snickra din egen fågelholk var temat och folk snickrade och målade för glatta livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar