söndag 27 november 2011

Helt plötsigt blev det första advent

Denna helgen var planerad att vi för en gångs skull skulle vara traditionsbärare och stöpa ljus och julpyssla lite tillsammans. I god tid innan advent trodde jag. men så visar det sig att allt ska ske på samma gång. Våra julsaker har vi inte riktigt koll på var de befinner sig eftersom vi trodde vi skulle vara klara med förrådet vi detta laget så tog vi det lugnt. Och nu är de i princip "försvunna". Nåja, nånstans finns dom men mödan att få fram dom kostar för mycket så vi improviserar.
Skåpet som ska få bli badrumsskåp längre fram får flytta ut till hallen och hälsa välkommen.

 I brist på julsaker får J:s loppisfynd, ett par snygga röda skor, bilda ett stilleben tillsammans med hyacinter och en gammal trätavla från Indiska.
 Vi hittar S:s adventsstakar som inte riktigt passar in så S får åka några vändor fram och tillbaka till Coop för att köpa och byta och byta och köpa och vi provar oss fram till några som fungerar. 
Hittade också den fina mini-amaryllisen på Plantagen-härligt vit och grön och redan nu i blomning.
 På Staffanstorps julmarknad fyndar vi julkransen till rea-pris innan stängning.
 Anna och Anders Design i Mora är en jättefin konsthantverks och designaffär med massor av härliga saker. Just denna dag när jag besökte Mora öppnade de för säsongen. Plåtburken står redo att fyllas med Mormors chokladkola.
 Även tyggrisen ovan, och hjärtana på tråd nedan, hittade jag hos Anna och Anders Design. Kanske är grisen lite mer av barnsak men jag tyckte den var så charmig att den kunde få bo hos oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar