fredag 30 december 2011

Måste vi gifta oss nu?

Helt oplanerat, om än tanken funnits där att någon gång i framtiden,
slår vi till på hela familjens servis Rörstrands Swedish Grace.
Vi tar den i vitt och så har Julia den i rosa och Josefin snart i grönt.
Kanske aningen fantasilöst men den är ju bara så fin.
40% rabatt säger man inte nej till så vi kompletterar också upp Ostindia med lite fler delar.
Ett tips för dig som bor i Lund - rea på Hasselgrens just nu.
Vi kunde inte heller motstå Le Creusets fina minigryta. Passar perfekt till båda våra serviser.Och hade varit perfekt till den utsökta jordärtsgratängen när vi gjorde vår renytterfilé för ett par veckor sedan.
Receptet är gjort av Jonas Hammarlund och finns i fullständig form att hämta här.

Jordärtsgratäng
400 g jordärtskockor
1 schalottenlök
2 dl kantareller
smör till stekning
2 dl grädde
3 dl mjölk
1 dl västerbottenost

Sätt ugnen på 250 grader.
 Skala och skiva jordärtskockorna. 
Finhacka löken och skiva svampen. Fräs löken och svampen i rikligt med smör. 
Tillsätt skockor, grädde och mjölk.
Låt puttra i ca 20 minuter. 
Häll upp i portionsformar och strö över ost. 
Gratinera tills osten är gyllengul.


2 kommentarer:

  1. Funkar det där receptet? Jag gillar ju både jordärtskockor och västerbottensost.. :)

    Fast, jag har ju inga egenodlade grönsaker.. men bara 9 mil till mejeriet å andra sidan.. :D

    SvaraRadera
  2. Du, det är helt sagolikt gott! Det bästa är att koka dom i mjölken och grädden, det blir mjukt och krämigt och kantarellerna kompletterar fint! Try it!

    SvaraRadera