lördag 9 juni 2012

Dags att slunga honung

Uppe i ottan, nåja nästan för vi försov oss, för att hämta in skattlådorna från kuporna.
Det gäller att packa allt bitätt så att man inte får in en massa bin som rövar.
Här sitter honungsramen på avtäckningsbrickan och ska beredas genom att man skrapar bort täckvaxet över cellerna.
Ramarna placerade i slungan som


är motordriven och självvändande. Vilken tur att vi ändå valde en sådan för det blir många moment med att plocka upp och vända ramar i en omgång slungning annars-.
De allra första dropparna honung rinner från slungan genom silar för att få bort vaxrester.
Sedan ytterligare en silning för att försäkra oss om att honungen är så ren den bara kan vara.
Och till slut - efter några timmars arbete, äntligen den underbara, rinnande honungen på burk. 
En delikatess att njuta av! 
Vi firade med jordgubbar, glass och honung. Och till det ett glas champagne!

6 kommentarer:

  1. Ser riktigt fint ut. Osså är det väl bara en snygg etilett som ska till? ;-)

    SvaraRadera
  2. Ska givetvis vara etikett, he, he

    SvaraRadera
  3. Helt enkelt imponerande! Många moment men resultatet är ju en ren fröjd. Ni gör en viktig insats för naturen.
    Annika Lemonhill

    SvaraRadera
  4. Jepp, Claus . Ligger lite efter i arbetet där. Håller på att finslipa. :) Ja Annika , det känns bra att vara och leva nära naturen.

    SvaraRadera
  5. Men åhhh! I am impressed, både av sidan och dina projekt! :)
    Avund... nä, men jag vill också!

    /Råless umebo

    SvaraRadera
  6. Kom igen! Du kan göra det! ;)

    SvaraRadera