torsdag 21 juni 2012

Honung i burk

Nu har det gått någon vecka sedan vi slungade och honungen har rörts två gånger om dagen och fått stå svalt för att kristalliseringen skulle komma igång ordentligt.
Honungen skall tappas när den börjar närma sig slutet på kristalliseringen, men den får inte ha kristalliserat färdigt. Syftet med det är att honungen skall kunna stelna till lite i burken.
 I afton bedömde vi att det var rätt tidpunkt, honungen var seg och trögflytande, så fram med alla burkar och tappa och väga så att det bli rätt mängd i burken.
 Här står alla burkarna och vi är imponerade av de små djurens flit.
Snart väntar nästa omgång av honung på att slungas. Och röras. Och tappas.
Det ska bli spännande att jämföra de olika smakerna eftersom det är olika växter som blommat vid de olika insamlingstillfällena.
Och så var det det där med etikett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar