lördag 15 oktober 2011

Höstfest


Lite färgat crépepapper får liva upp lite bland träden.


Grönsaker till salladen, fikon trängs med tomater, avocado och granatäpple.



Nästan färdigdukat bord. I våras hittade vi en typ av arbetsbord, enkelt ihopsatt som legat ute och blivit lite anfrätt. Härlig patina kanske det kallas. Nya benbockar från IKEA gjorde det till ett snyggt utebord. Och kanske kan man ta in det?


Grillpinnarna har kommit till vila efter dagen.
Ros från Ivans trädgård.

Solen på väg ner och familjen på väg in att spela Galenpanna.
kombinerat med födelsedagsfest för S. och Joh. Vi hade planerat för en dag i solen med värme och eld och god mat tillsammans med släkten. Och vi hade tur - solen har ff inte övergivit oss och det blev en härlig dag ute.
Bordet dukades med lammfärspaj, jordärtskockssoppa, bröd och korv och frukt att grilla.Till det lite öl och mineralvatten och en underbar varm choklad och vin chaud. Och läskande äppelmust blandad 50/50 med mineralvatten blev en fräsch dryck som med en äppelskiva i glaset kan bli en fin alkoholfri välkomstdrink.
Här kommer ett recept på varm choklad jag hittade på recept.nu, komponerat av Kråke Lithander  - rekommenderas för en frusen höst eller vinterdag.

KRYDDIG VARM CHOKLAD 
6 portioner tid 10 minuter
  • 1 vaniljstång
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 gr mörk choklad
  • 1 st chilifrukt
  • 4 st stjärnanis
  • 2 cm kanelstång
  • 1 g saffran
  • 1 tsk havssalt
  • 1,5 msk honung - gärna apelsinbloms men jag tog lind som också fungerade bra.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i stången och de andra kryddorna och tillsätt mjölk och grädde.
Koka upp och sila sedan ner i en annan kastrull. Tillsätt den hackade chokladen och rör med visp tills den smält.
Servera rykande varm i stora koppar, gärna med en klick grädde på toppen.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar